2012. október 4., csütörtök

Történelemóra: A Destiny’s Edge Bástyái Part.2

Eljött hát a nagy nap, hogy egy újabb tagját ismerhetjük meg a legendás csapatnak. Az előző cikkem végén megkértelek titeket, hogy döntsétek el, kiről írjak legközelebb. Számomra nem okozott nagy meglepetést, hogy a kicsit ijesztő külsejű, ám annál jobb szívű charr nyerte a „versenyt”. Ti kértétek, így következzék hát Rytlock Brimstone.

Rytlock bemutatását is szívesen kezdeném a szülei ismertetésével és legendás tetteik zengésével, azonban fennáll az a sajnálatos tény, miszerint nem tudunk a charr szüleiről az égvilágon semmit. Ez persze aligha meglepő, ha egy kicsit belemerülünk a charrok kultúrájába, ugyanis a charr gyerekek még pici korukban elkerülnek a szüleiktől. Ettől a ponttól kezdve már nem a szülők jelentik a családot, hanem a warbandjük (osztaguk) ahová kerülnek.
Rytlock gyerekkoráról nem sokat lehet tudni, de annyi bizonyos, hogy a Blood Legion egyik warbandjébe került és közöttük nevelkedett fel. Amit még biztosan tudunk a könyv alapján, hogy egy ideje elhagyta őket. Pletykák szerint azért, mert ki nem állhatják őt, ám Rytlock azt meséli, hogy ő döntött úgy, hogy távolságtartó lesz.
Innentől kezdve a jól megszokott SPOILER szörnyeteg fogja átvenni a hatalmat a cikk következő részei felett. Be warned!
Mivel a saját warbandjétől távol marad, ezért kénytelen más csapatokhoz csatlakozni és náluk szolgálatot teljesíteni. Amikor a könyvben először találkozunk vele, éppen egy Iron Legionos járőr csapathoz szegődik. Hamar kiderül, hogy elég rendezetlen csürhével állunk szemben, ráadásul az osztag vezetője egy idióta. Ezt a tényt az is alátámasztja, hogy miközben teljesítik kötelességüket, Rytlock felfedez egy csapdát, melyre figyelmezteti is társait, ám a parancsnok indokolatlanul lehurrogja. Ennek persze az lesz a következménye, hogy egyenesen belesétálnak a csapdába és az osztag fele kipurcan néhány szempillantás alatt. Persze Rytlock és a butácska házi cica túlélik a kőomlást és hősünk, a tőle elvárható módon, be is szól kapitányának, hogy „Én megmondtam”. Ennek persze nem örül felettese és elhatározza, hogy bántani fogja Rytlockot. Arról bezzeg nem tud, hogy Rytlocknál van a legendás Sohotin, amivel kedvenc charrunk pillanatok alatt szellősebbé teszi volt felettese nyakát. Innentől kezdve Brimstone lesz a parancsnok és arra utasítja megmaradt járőreit, hogy eredjenek a csapdát állító gonosz emberek nyomába. Így elérkezünk ahhoz a pontjához a történetenek, melyről már előző cikkemben is szó esett, mikor Logan és Rytlock találkoznak először.
Az előző részben megemlítettem Sohotint, a legendás kardot. Sajnos a fránya történet írók eddig nem kötötték az orrunkra, hogy hol, mikor de legfőképp, hogyan jutott jutott hozzá Rytlock az ereklyéhez. Ugyanezeket a kérdéseket már Logan is feltette szőrös barátunknak, ám nem kapott választ. Mint ezt Logannál is írtam, számtalan konfliktust okozott közöttük, mely valamennyire a mai napig fennáll. Ez okozta azt is, hogy Lion’s Archban összekapott a két hős és emiatt kényszerültek arra, hogy viadalok gladiátoraivá váljanak.
Először természetesen haragudtak egymásra emiatt, ám a küzdelmek alatt annyira összekovácsolódtak, hogy Rytlock még a warbandje jelvényét is odaadta Logannak, ezzel jelezve, hogy testvérének tartja őt.
Miután megalakult a Destiny’s Edge, Rytlock nagyon fontos szerepet töltött be a sárkányok szolgáinak legyőzésében. Nagyjából ő volt az izom a csapatban. Sok győzelmet neki köszönhetnek. Az utolsó küzdelemben is ő lett volna a sztár, ám nem úgy alakultak a dolgok, ahogy előre eltervezték. Erről viszont már tényleg a könyvben olvashattok és olvassatok is! :D
SPOILER Szörny.. távozz! Shhhhh…váááá..
Oké, vége!


Miután a Destiny’s Edge feloszlott nem tudjuk biztosan, hogy Rytlock mit csinált, de valószínűleg visszament a Black Citadellbe és élte charr életét. Harcolgatott, kapott előléptetéseket és szomorkodott Logan miatt. Annyi viszont bizonyos, hogy ismételten megölte felettesét egy vita során, aminek köszönhetően ő lett a Blood Legion Tribune-ja.
Mivel erről nem nagyon volt még szó, beszélek kicsit a charr hatalmi láncról.
A Charrok abszolút vezetője a Khan-Ur. Ő az a személy, aki egyesítve uralkodik az összes charr felett. Ahhoz, hogy valaki ilyen rangú vezető lehessen, szüksége van a Claw of Khan-Ur-ra, ami egy legendás fegyver. Eddig csak egyetlen Khan-Ur volt a charrok történelmében, ő pedig még az előtt uralkodott, mielőtt az emberek megérkeztek volna Tyria kontinensére és sajnos az emberek ölték meg, még az Istenek kivonulása idején. Külön érdekesség, hogy a Khan-Ur gyermekei lettek a charrok légiók alapítói.
Mivel jelenleg nincs egységes uralkodó a macsekfarkasok között, ezért a légiók vezetőit tartják a legmagasabb rangúnak a hatalmi láncban. Ők az Imperátorok. Egyetlen feltétele van a rang megszerzésének, mégpedig az, hogy a Khan-Ur leszármazottjának kell lenni.
És most következik a számunkra is fontos rang, a tribune. Ő az Imperátor helyettese és közvetlenül csak neki jelent. A tribune egy egész hadszíntérért felel és ő irányítja a centuriókat is. Sokan persze nem örülnek annak, hogy Rytlock került ebbe a pozícióba, mivel nem túl népszerű a charrok között amiatt, hogy egy emberrel barátkozott már a béketárgyalások megkezdése előtt, valamint azért sem mert távol marad a warbandjétől. Brimstone kapitány viszont nem fél emlékeztetni a kétkedőket, hogy ki is ő és hogy hol a helyük.
Mint láthatjuk tehát, hősünk nagyot ugrott a ranglétrán és ő is nagy „ember” lett, akár csak Logan.
Rytlock egyébként egy bivalyerős warrior, aki büszkén viseli Sohotint, a lángoló kardot. Ennek ellenére, néha lehet látni, hogy egy pisztolyt is használ harc közben. [Cheater!]
Aki charrként születik Tyria földjére, az személyesen is megismerkedhet hősünkkel, aki olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy még a játék Collector’s Editionjába is bekerült a szobra, sőt az ő mini változatát kaphatjuk meg a Digital Deluxe változatban.
Nem maradt más hátra, mint hogy feltegyük a szokásos kérdéseinket: Vajon sikerült rendezni nézeteltérésüket Logannel? Vajon újra egyesülhet a legendás csapat és legyőzhetjük velük a csúnya, gonosz sárkányokat?
A játékból kiderül ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése