2012. október 2., kedd

FIGYELEM: Szervezett WvW Csütörtökön by Varianve Guild


Előzetes egyeztetések alapján az első kísérlet nagyobb lélegzetvételű megmozdulásra csütörtökön lenne, este héttől tízig. A következő személyek vállalták el a csapatok vezetését: Melinda Forbes, Howell QaganTerawatt, Monssti, Zhorak, Ambrosia, Viko Lahl és jómagam (Cemetery Bodaster). Nagy köszönet mindenkinek a vállalkozó szellemért, és dupla köszönet a nem VAR-os vezetőknek, akik részt vesznek, erről később bővebben.
Akiben van érdeklődés a WvW iránt, az lécci jelenjen meg ha tud, legalább négy csapatot szeretnénk összeállítani, de ha lehet többet is. Nincs szint- és kasztkorlát, bárkit szívesen látunk és próbáljuk majd úgy összeállítani a csapatokat, hogy az ésszerű legyen. Kryenn elképzeléseit alapul véve, legalább két ostrom teamet szeretnénk, de ha lehet hármat is, valamint legalább két nindzsa-különítményt (korábbi munkanevén: cserkelők). A vezetők első körben legyenek felelősek a blueprintekért, a játékosok hozzanak supplyt. WvW buffokat fogunk időzíteni erre a periódusra. Az egyeztetések és a csapatmozgások koordinálása a WAR chaten zajlana. Ebben az időszakban célszerű lenne ha a chaten más jelleggű forgalom kevésbé lenne, elősegítve a könnyebb követhetőséget. TS-en nem lesz mindenki, de természetesen ez alapján is lehet szervezni a csapatokat. Siker esetén ezek az alkalmak rendszeresek lesznek, kezdetben heti egy alkalom, de kellő mennyiségű vezető és elkötelezett játékos esetén gyakoribb lehetne, vagy akár folyamatos is (ezt lássuk meg csütörtök után). Megpróbálunk majd egy vagy több erődöt elfoglalni és tartan azokat, egyúttal elvágni az ellenfél utánpótlásait. Este kitaláljuk melyik map legyen a cél, és beírjuk a WAR announcementjébe.
Egy plusz hozzászólás, amelyben szeretnék reagálni különböző innen-onnan hallott pletykákra, néhány kommentre: többen nemtetszésüket fejezték ki a tevékenységünk iránt. Van aki úgy gondolja, hogy mi el akarjuk szipkázni az embereket kis guildektől. Ez nem igaz. Van aki azt állította, hogy mi vagyunk a nagy Variance, nagy az arcunk és nem törődünk másokkal. Ez sem igaz. Olyat is hallottunk, hogy a Variance akar lenni a magyar közösség királya, és ha WvWs együttműködésre kerül a sor, azt mi akarjuk irányítani. Ezek egyenesen képzelt dolgok, amik rettenetesen távol állnak a valóságtól. Az igazsag az, hogy mi eredendően bloggerek vagyunk, és azért keletkeztek a guildek, mert feltámadt rá igény a blogolás során. Már most is majd minden erőnket felemészti a guildek menedzselése és a különböző szándékok, célok összeharmonizálása, pláne hogy mellette a blogot is próbáljuk aktívan tartani. A guildtagok tudják, hogy nehezen tudunk napi szinten részt venni a guild életében. Soha nem tiltottuk meg senkinek hogy más guildnek is tagja legyen ha ez a szíve vágya, ellentétben másokkal, ami nagyon elszomorító.
Hallottunk panaszt néhány varianceos viselkedésére (nem rezelnek, stb). Ezért elnézést kérünk, többszáz aktív játékosunk van, lehetetlen mindenkit figyelni, és az is előfordulhat, hogy valaki figyelmetlen, ami azért nem ugyanaz mintha bunkó lenne. De persze az is lehet hogy tényleg vannak bunkók… Mindenesetre elhihetitek, hogy nincs semmiféle központi direktíva, hogy a klántagok legyenek lenézőek másokkal – épp ellenkezőleg. Ne általánosítsunk ilyen esetekből.
Ami pedig a WvW-t illeti, nem törekszünk semmiféle dicsőségre vagy vezető szerepere. A WAR-nak az elsődleges célja, hogy legyen egy közös chat erre, semmi más. Mind tudjuk a GW2 jelenlegi koordinációs-szocializációs eszközei mennyire szegényesek (még egy nyomi alliance sincs), ezért találtuk ki ezt. Nem akarunk senkit integrálni sehova, segíteni akarunk. Dupla köszönet azoknak a klánoknak, akik értik ezt és a jelenlétükkel és aktivitásukkal segítik a nagyobb lélegzetvételű WvW kialakulásának lehetőségét, nem pedig kitalálják magukban, hogy mi ilyenek meg olyanok vagyunk. Az igazság az, hogy mi lennénk a legboldogabbak, ha csak simán csatlakozhatnánk egy kiválóan szervezett csoportosuláshoz, és élvezhetnénk a játékot, a szervezési erőfeszítések helyett.
Ennyit akartam mondani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése