2012. július 7., szombat

10 Fontos Dolog a Megjelenésig!

Ma elárulok nektek tíz titkot, hogy miképp készüljetek fel a megjelenésre!

Posted Image
1. Lehetőleg foglald le a neved.
Az egyik legrosszabb dolog a játék kiadásával kapcsolatban, az a mérhetetlen rohanás és torlódás, ami már a headstart-nál is várható. Bár nem tudsz egy szavas neveket lefoglalni a Guild Wars-ban, ha meg van a tökéletes két (vagy több) szavas neved, nyugodtan lefoglalhatod az első részben. Mindössze annyit kell tenned, hogy összekapcsolod a Guild Wars 2 fiókoddal, belépész 2012. január elseje és a megjelenés előtt, és a neved le is van foglalva a headstart idejére.
Ha már foglalt, csak annyit tehetsz, hogy megjegyzed a nevet és rimánkodsz, hogy a karakter tulajdonosa ne foglalja le a nevét, vagy ne vegye meg a Guild Wars 2-t a megjelenésre. Ugyanis, ha nem teszi meg, tiéd a győzelem! Amennyiben elég gyors vagy… ;)
Persze, azok számára nem adatott meg ez a lehetőség, akik nem rendelkeznek Guild Wars-fiókkal, de nem is szükséges ahhoz, hogy játszhass a Guild Wars 2-vel. A Guild Wars egy nagyszerű játék a maga módján, előnyödre válhat, ha kipróbálod, amennyiben el szeretnéd ütni valamivel az időt, vagy csak szeretnéd megismerni a játék előzményét és háttértörténetét. Emlékszem néhány Guild Wars: Prophecies példányra, amit a Fekete Péntek [USA-ban Hálaadást követő és Karácsonyt megelőző vásárlási láz - zhorak] idején 5$-ért, az egész szériát pedig, mindössze 15$-ért láttam. Szóval, ha még nem próbáltad ki, csak nézz körül, talán kiszúrsz egy olcsó példányt, és ki tudja… esetleg az áhított nevet is lefoglalhatod.

Posted Image
2. Töltsd ki a Hall of Monuments-t.
Ha már az eredeti Guild Wars-ról beszélünk, ha megvetted, ajánlatos kitölteni a Hall of Monuments-t, hogy néhány extra felszerelést juss, bérmentve. A Hall of Monuments-ből rengeteg hasznos jutalmat szerezhetsz.
Persze nem kell az egészet kitöltened, hogy megkapd a jutalmakat – harminc pont elegendő -, de senki sem akadályoz meg abban, hogy megszerezd mind az ötvenet, ha villogni szeretnél ismeretlenek és guildtársak előtt egyaránt.
Ha még új számodra a Guild Wars, akkor sem kell aggódnod, mert elég sok pontot szerezhetsz a Hall of Monuments-ben, viszonylag kevés erőfeszítéssel. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy rengeteg extra holmit szerezz az indulásra. Ha eddig nem is igazán érdekelt a Guild Wars, talán ez épp elég indok, hogy adj neki egy esélyt.

Posted Image
3. Szerezd meg hát mind!
Úgy bizony, mindet, még azokat is, amelyeket nem akarsz kipróbálni. Ki merem állítani, talán éppen az a kaszt lep meg leginkább, amelyikről nem hitted volna.
Mielőtt kipróbáltam a mesmert, rengeteg videót néztem meg, és úgy gondoltam, hogy nagyon bénára sikeredett, mint valami petes kaszt erőltetett mása, gyenge és unalmas. Ó, hogy mekkorát tévedtem… Mikor kipróbáltam, nem csak az előítéletem dőlt dugába, de a véleményem is megváltozott: most már úgy gondolom, hogy ez a legszórakoztatóbb kaszt az általam kipróbáltak közül. Minden egyes weapon set szórakoztatott, egyszerűen minden a helyén volt. Most már úgy érzem, hogy a mesmer lesz az a kaszt, amivel főképp játszani fogok. Ha leragadtam volna az első benyomásnál, és nem próbáltam volna ki, óriásit vétettem volna. Ti ne tegyétek meg ugyanezt a hibát. Próbáljátok ki mind!

Posted Image
4. Tervezd meg a kinézeted.
Talán nem mindenkinek döntő tényező a kinézet, azonban, ha te is olyan vagy, aki órákat tölt el a karakterkészítőben, hogy tökéletesítse a karakterét, akkor ez egy fontos lépés. Pepecselj most a karakter elkészítésével, ezt követően készíts egy screenshot-ot, vagy memorizáld a csúszkák helyét, így nem fogsz időd veszíteni headstart-kor. Órákat spórolhatsz meg, ha most mártózol bele a karakterkészítés rejtelmeibe.

Posted Image
5. Döntsd el, melyik kasztot és háttértörténet-szálakat választod, ötölj ki karakterneveket, de legyen mentőöved, ha foglalt lenne!
Ahogy a kinézetet, úgy a történet-szálakat is ki kell választanod. Tervezd el, melyik kasztnak és fajnak milyen történetet akarsz. Ha négy ember nemesed van, nem biztos, hogy mindegyikük rég elvesztett nővérkéjük után sírnak. Talán egyikük épp cirkuszban akart fellépni. Tervezz előre, így időt spórolsz meg a fontosabb dolgok számára.
Most… Némelyikőtöknek talán elég, hogy a headstart első öt másodpercében lefoglaljátok az Xx Narutoblade Xx nevet, de másoknak lehet, hogy a nevek hihetetlenül fontosak, nekik nehezebb dolguk van a nevek kiötlésekor. Akár órákon keresztül bambulhatják karakterkészítő felületet, miközben az agyuk a kurzor ütemére kattog egy néven.
Ez nem olyan dolog, amit a headstart kezdetekor akarsz eldönteni, amikor minden jó nevet hamar elkapkodnak. Tervezz előre! Találd ki a neved, most. Ha már eltervezed a karaktered kinézetét, itt az ideje elnevezni őket. Ezzel a lépéssel csak stressztől és rengeteg fejfájástól szabadítod meg magad a headstart idején.

Posted Image
6. Vizsgáld meg a készség eszköztárat [skill tool], olvass utána a traiteknek és a utility készségeknek. [utility skills]
Láttad már a Guild Wars 2 Skills tool-t? Ha nem, épp itt az ideje. Minden egyes main hand és off hand kombinációt kipróbálhatsz, beleértve az összes utility és elite képességet, sőt a traiteket is beállíthatod. Ez egy nagyszerű eszköz, ha többet akarsz megtudni a kasztokról és kezelhetőségükről.
Bizonyosodj meg arról, hogy a kipróbált kasztok illeni fognak a stílusodhoz, és nézd meg, mi mindenre képesek a készség eszköztár alapján.
Ha rengeteg időt töltesz képesség és trait kombinációk vizsgálatával, akkor a legjobb, ha ezt két bétahétvége között teszed, így nem fogod a drága idődet elpazarolni az események alatt. Kipróbálhatod őket a következő esemény idején, így levonhatod a végső következtetést a kasztokkal kapcsolatban, és felkészülhetsz a Guild Wars 2 indulására.
Ha a tárgyak iránt érdeklődsz, vess egy pillantást a Guild Wars 2 Database-re a Gurun. Képességek, trait-ek, achievementek és minden más megtalálható az oldalon.

Posted Image
7. Ismerkedj.
Keress régi barátokat és guildtársakat, álljatok össze a Guild Wars 2-ben! Ha tiszta lappal szeretnél indulni, keress ismerősöket, kellemes társaságot, akikkel játszhatsz, így nem leszel egyedül induláskor.
Ha még el vagy anyátlanodva, ne habozz, nézz körül a toborzó részlegünkben!

Posted Image
8. Ellenőrizd a beállításokat.
Bizonyosodj meg afelől, hogy a számítógéped futtatja a Guild Wars 2-t. Itt megtalálhatod az alapkövetelményeket.
Ha nem futtatja, a legjobb, amit tehetsz, hogy neki állsz spórolni, pajtás! Már nincs sok időd, jobb, ha minél hamarabb feltornászod a géped, mire a Guild Wars 2 a polcokra kerül!

Posted Image
9. Telepíts és frissíts!
Most, hogy a géped futtatja a játékot, itt az ideje frissíteni az operációs rendszert és meghajtókat telepíteni.
Jó ötlet, ha alkalmanként frissítesz, ugyanis nem mindegy, hogy órákon keresztül tépkeded a hajad egy játékbeli hiba miatt, vagy remekül szórakozol a játékvilágban.
Talán nálad is akad valami, ami miatt forgatnád a szemed, és rengeteg alkalommal valóban érzékelhető a különbség a régebbi és újabb verziók között.

Posted Image
10. Vedd meg a játékot!
Vedd meg a játékot! A Guild Wars 2 augusztus huszonnyolcadikán jelenik meg és a headstart huszonötödikén kezdődik [a pre-purchase vásárlók számára - zhorak], és úgy tűnik, még mindig vannak, akik nem vásárolták meg a játékot. Ezt komolyan mondani kell? Hogy, még te sem vetted meg? Akkor meg mi a fenéért olvasod még ezt? Siess és vedd meg a játékot! Tuszkold a pénzt a monitorodba, vagy akármi, de Te akarod ezt a játékot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése